Cuma, üniversite hastanesinde tamirci olarak çalışan bir adam. Bir gün sakarlığıyla hastanenin elektrik tesisatını mahveden Cuma, yaptığı hatayı telafi etmeye çalışırken hastanenin altını üstüne getirir. Cuma karakterine hayat veren Murat Akkoyunlu’ya 18 Ekim’de vizyona girecek filmin detaylarını ve Cuma ustanın ne kadar sakar olduğunu sorduk!

Filmde sakar bir ustaya hayat veriyorsunuz. Siz şimdiye kadar yaşadığınız en büyük sakarlık nedir?
Cuma usta kadar sakar biri değilim çok şükür fakat, hayat içinde bir takım ufak tefek sakarlıklar insanın başına komik bir şekilde geliyor. Benim de bir kaç ay önce kızımla gittiğim bir ödül töreninde başıma şöyle bir şey gelmişti; fotoğraf çektirmek için kızıma sarılmıştım ceketimin düğmesi saçına takılmış, onu kurtarmaya çalışırken hem kızımın saçını çektim o sırada maalesef elimdeki ödülü yere düşürüp kırdım. Buna hem üzüldük ve güldük. (Allah’tan yenisini gönderdiler)

Usta demişken, elinizden her iş gelir mi? Yoksa Cuma usta gibi elinizi attığınız her şey kırılır mı? Sizi zor duruma düşüren bir tamirat işiniz oldu mu?

Elimden geldiği kadar ev içi tadilatları yapmaya çalışıyorum . Bu konularda fena iş çıkartmadığımı düşünüyorum fakat 220 volt elektrik yemişliğim var bir kaç kez maalesef.

Cuma usta, Şevket Yerimdar dizisiyle milyonların gönlüne taht kurdu. Paranormal Cuma filmindeki Cuma ile Şevket Yerimdar filmindeki Cuma arasındaki fark nedir?

Cuma usta gerçekten anti kahraman olsa bile seveni çok, dizideki karakter özellikleri aynen devam ediyor çünkü bu bir CUMA USTA filmi.

Paranormal Cuma filminin seti nasıldı. Ekip arkadaşlarınızla neler yaşadınız. Bize biraz seti anlatır mısınız?

Filmimizin ön hazırlığı (senaryo ve prodüksiyon) olarak ayrıntılı ve hassas çalışıldığından dolayı sette çok sürprizlerle karşılaşmadık (sette, oyun içinde benim yaptığım sürprizler hariç) hikaye ve senaryo aşamasında yazarımız Erol Hızarcı, Eray Koçak(yönetmenimiz) ve bendeniz heyecanlı ve keyifli bir süreç geçirdik ve kadro tamamlandığında okuma provaları ve sahne provaları yorucu ama haz doluydu çünkü uzun zamandır oynamak istediğim oyuncularla çalışma fırsatı buldum bakınız; Levent Tülek, Metin Coşkun, Serap Önder, Tarkan Koç, Şebnem Özinal. Birde genç kadromuz var ki onları anmadan geçemeyiz … Furkan Okumuş, Erman Cihan, Cemal Gönen, Metehan Özcan, Samet Gürsel, Uluç Özkök ve tabi ki prenseslerimiz Hazal Erişkin ve Melisa Dilber’e bu serüvende Cuma ustaya eşlik ettikleri için sonsuz teşekkürler.

Dizilerde olduğu kadar beyazperdede sevilen bir oyuncusunuz. Bize sıradaki projelerinizi anlatır mısınız?

Öncelikle 18 Ekimde vizyona girecek “Paranormal Cuma ”filmine konsantre durumdayız. Önümüzdeki aylarda ulusal kanallardan birinde yeni bir Tv dizisine başlayacağım. 6 Aralıkta “Çakallarla Dans” vizyona girecek, 14 Şubat itibarıyla “C-Takımı’2” sinemalarda olacak ve geçen sene oynamaya başladığımız Tiyatro Adam prodüksiyon olan “39BuçukBasamak” adlı tiyatro oyunumuzu hali hazırda sergiliyoruz. (meraklısına duyurulur)

Sizi daha çok komedi filmlerinde görüyoruz? Ağır bir dram projesinde yer almak ister misiniz?

Bu bana çok sık sorulan sorulardan biri. Tabi ki isterim.

Tiyatro sezonu açıldı. Tiyatronun durumu için ne söylersiniz?

2024-2025 Tiyatro sezonu; tiyatroya emek veren ve seyirci olarak destek veren herkes için hayırlı olsun. Bu sezon yeni ve çok güzel oyunlar gösterime girdi. Ben de olabildiğince oyunlara gitmeye çalışıyorum. Bizde “TiyatroAdam”la “39BuçukBasamak”adlı oyunumuzu sürdürüyoruz (güzel bir oyun tavsiye ederim, kendi oyunum diye söylemiyorum)

Bursa Devlet tiyatrosunda başlayan kariyerinizde sayısız tiyatro oyununda rol aldınız. Son günlerde eleştirilen devlet sanatçıları ile ilgili sizin yorumunuz nedir.

“Devlet sanatçılarıyla ilgili ne diye bilirim, devlet sanatçısı nişanını, liyakat ile almış hiç kimseye bir şey diyemeyiz” devlet tiyatrosu oyuncularının bazıları için söylenmesi gerekli şeyleri genel müdür Tamer Karadağlı söyledi “ Ayrıca onlar bu devletin sanatçısı’da, biz Uruguay sanatçısı mıyız”

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.