Bu yıl 11-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirecek olan İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali başvuruları sona erdi. 110 farklı ülkeden toplam 4225 filmin Altın kedi ödülleri için festivale başvuruda bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sinema Genel Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası, Konak Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Fransız Kültür Merkezi ve Alman Kültür Merkezi’nin katkıları ile gerçekleştirilen İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali bu yıl 25. kez İzmirli sinemaseverler ile buluşacak.

İzmir Film Lab Başvuruları Başladı

Bu yıl İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali kapsamında 4. sü gerçekleştirilecek olan İzmir Film Lab için başvuru süreci başladı. Kurmaca kategorisinde ulusal projeler ve İzmir projelerinin ayrı kategorilerde değerlendirileceği İzmir Film Lab bu yıl da yapılacak profesyonel eğitimler ile genç sinemacılara katkı sağlayacak. Ayrıca düzenlendiği yıldan itibaren sürdürülebilir film üretimi üzerine etkinlikler gerçekleştiren İzmir Film Lab bu yıl da yeşil film üretimi konusunda kısa filmcilere bilgiler sağlayarak sürdürülebilir film üretimi konusunda farkındalık yaratmaya devam edecek. Son başvuru tarihi 27 Eylül 2024.

İzmir’in Çeyrek Asırlık Sinema Alışkanlığı

İzmir Kısa Film Festivali bu yıl 25. defa sinema severler ile buluşmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin aralıksız olarak devam eden en uzun soluklu kısa film yolculuğu olan festival bu yıl da programı ve gerçekleştirdiği online gösterim ve etkinlikler ile sadece İzmir’den değil tüm Türkiye’den takip edilebilecek. Akademi Ödülleri’nin belirlediği kriterlere uygun olarak değerlendirdiği ve ödül alan filmlerin Oscar Ödülleri için başvuru yapabildiği, uluslararası alanda gerçekleştirilen 162 festival arasında yer alan İzmir Kısa Film Festivali özellikle bu yıl uluslararası alanda gerçekleştirdiği iş birlikleri ile Türkiye’den kısa filmlerin uluslararası dolaşımlarına katkı sağlamaya devam ediyor. Bu yıl Oberhausen (Almanya) ve In The Palace (Bulgaristan) festivallerinde tanıtım faaliyetleri ve iş birlikleri gerçekleştirildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.