İlk üç filmiyle Berlinale programında yer alan Burak Çevik’in, Türkiye’nin 1970’lerde yaşadığı siyasi kutuplaşma ve şiddet ortamından esinlenerek çektiği yeni filmi Hiçbir Şey Yerinde Değil, uluslararası prömiyerini 58. Karlovy Vary Film Festivali’nin Proxima Yarışması’nda gerçekleştirdi. Burak Çevik, yeni filmi Hiçbir Şey Yerinde Değil 70’lere damgasını vuran siyasi şiddetin simge olaylarından biri olan Bahçelievler katliamından esinleniyor.

Türkiye, Almanya ve Güney Kore ortak yapımı olan Hiçbir Şey Yerinde Değil ile Berlinale Dünya Film Fonu ve 2023 yılında Jeonju Film Festivali’nin proje geliştirme bölümü olan Jeonju Cinema Project: Next Edition kapsamında aldığı ödüllerle desteklenen Çevik, filmin uluslararası ilk gösterimini 58. Karlovy Film Festivali’nde gerçekleştirdi. 28 Haziran – 6 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenen festivalin yeni seslere kulak kabartan ve cesur denemelerde bulunan yönetmenlerin işlerine yer verdiği Proxima Yarışması çağdaş sinemayı heyecan verici keşiflerle kutlamayı amaçlıyor.

Sinemada Bahçelievler katliamından ilk kez söz ediliyor.

1978’de, solcu devrimin şiddetle değil siyasetle gerçekleştirilebileceğine inanan solcu gençlerin bir evde toplanarak yayımladıkları dergi hakkında konuşmaya başlamalarının ardından meydana gelen beklenmedik olayları aktaran Hiçbir Şey Yerinde Değil, 1980 darbesi öncesindeki Türkiye’nin siyasi kaosunu ortaya koyuyor.

Burak Can Aras, Celal Öztürk, Efe Taşdelen, Eren Kol, Onur Gözten, Yiğit Efe Yazar ve Tufan Berk Yıldız’ın rol aldığı filmin danışmanlığını, dönemin siyasi tarihi üzerinde yaptığı çalışmalarla tanınan yazar Tanıl Bora gerçekleştirdi.

Yapımcılığını, Fol Film (Türkiye), Vayka Film (Türkiye), Flaneur Film (Almanya) ve Jeonju Cinema Project’in (Güney Kore) üstlendiği film 2024 yılı içerisinde Türkiye’de de izleyiciyle buluşacak.

Filmleri ve video çalışmaları başta Berlin Film Festivali, MoMA, Lincoln Center, Locarno Film Festivali, Toronto Film Festivali, FID Marseille ve New York Film Festivali olmak üzere prestijli festivallerde ve müzelerde gösterilen Burak Çevik yeni filmiyle Karlovy Vary’de yarışacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.