İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen, Türkiye’nin en büyük sinema etkinliği İstanbul Film Festivali, 43. kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bu yıl N Kolay’ın festival sponsorluğunu üstlendiği etkinlik, Türkiye ve dünya sinemasından nitelikli ve ödüllü filmleri, özel gösterimleri, yıldız oyuncuları ve usta yönetmenleri bir araya getiriyor.
Festival biletleri, İKSV Lale Kart üyeleri için 1 Nisan Pazartesi başlayacak indirimli ön satış döneminin ardından 5 Nisan Cuma genel satışa çıkıyor.
- İstanbul Film Festivali dünya sinemasının en yeni örnekleri, kült yapıtlar, usta yönetmenler ve genç yeteneklerin son filmlerinin de aralarında olduğu 132 uzun ve 12 kısa metrajlı filmden oluşan zengin bir program sunuyor. Festival, 12 gün boyunca, film gösterimlerinin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla yapılacak söyleşiler, özel gösterimler ve etkinliklerle sinema dolu günler yaşatacak.
- İstanbul Film Festivali’nin programı 26 Mart sabahı İKSV’nin Konaklama ve Mekân Sponsoru The Marmara Hotel Taksim’de yapılan bir basın toplantısıyla açıklandı.
- İstanbul Film Festivali Basın Toplantısı
N Kolay 43. İstanbul Film Festivali’nin Festival Sponsoru oldu.
Görgün Taner: “N Kolay ile yaptığımız bu işbirliği sayesinde festivalin daha da güçlenmesini ve geniş izleyici kitlelerine ulaşabilmesini sağlayabileceğimiz için mutluyuz.”
İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, “İKSV olarak elli yılı aşkın süredir Türkiye’de kültür-sanatın farklı disiplinlerini destekliyor, izleyicilerimize en nitelikli üretimleri sunmak için çalışıyoruz. Vakfın en köklü faaliyetlerinden biri olan İstanbul Film Festivali’ni de 43 yıldır düzenliyoruz. Ülkemizin geleceği için bilime ve sanata, bu alanlardaki nitelikli üretimleri teşvik edecek mekanizmalar da sunarak destek verilmesi büyük önem taşıyor. Biz de bu alanda üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyor, artık bir değil birkaç neslin önünde yeni ufuklar açan İstanbul Film Festivali’ni güçlü uluslararası niteliği ve öncü karakteriyle sürdürebilmenin gururunu yaşıyoruz. Kâr amacı gütmeyen ve kamu yararına çalışan bir kurum olan İKSV için sponsorların, özellikle de festival sponsorlarının desteği, büyük önem taşıyor. İzleyicilerimize duygu ve düşüncelerini besleyen, nitelikli içerikler ve sanatçılara üretimlerine destek veren yaratıcı ifade platformları sunmamız, destekçilerimizin katkılarıyla mümkün olabiliyor. Bu yıl bu açıdan da iyi bir haberimiz var, N Kolay artık İstanbul Film Festivali’nin sponsorluğunu üstleniyor. N Kolay ile yaptığımız bu işbirliği sayesinde festivalin daha da güçlenmesini ve geniş izleyici kitlelerine ulaşabilmesini sağlayabileceğimiz için mutluyuz. Bize festival sponsoru olarak önemli bir destek sağlayan N Kolay’a içten teşekkürlerimi sunuyorum,” dedi.
Ayşegül Adaca Oğan: “ Uluslararası arenada da büyük bir merakla takip edilen, sinema severlerin dört gözle beklediği İstanbul Film Festivali’nin sponsoru olmak bizi ayrıca gururlandırıyor.”
Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca Oğan, “Çeyrek asrı devirmiş, Türkiye’nin en kapsamlı finansal teknolojiler ekosistemi Aktif Bank olarak, dijital bankamız N Kolay ile müşterilerimizin finansal ihtiyaçları için her zaman yanlarında olurken, topluma ve sosyal hayata değer katacak kültür sanat alanındaki projelere de desteğimizi artırmaya önem veriyoruz. Ülkemizin kültür-sanat yaşamının can damarlarından biri olan İKSV’nin 43 yıldır sürdürdüğü İstanbul Film Festivali’ne, 25. yılımızda dijital bankamız N Kolay ile katkı sağlamanın heyecanını duyuyoruz. İKSV ile kurduğumuz iş birliğini, daha önceki yıllarda farklı kapsamlarda verdiğimiz desteklerle zenginleştirmiştik. Bu yıl ise uluslararası arenada da büyük bir merakla takip edilen, sinema severlerin dört gözle beklediği İstanbul Film Festivali’nin sponsoru olmak bizi ayrıca gururlandırıyor. N Kolay’ı sinema severlerle buluşturmak için sabırsızlandığımız bu iş birliğinde emeği geçen tüm İKSV ekibine teşekkür ederim” dedi.
Toplantıda festival programı ve etkinlikleriyle ilgili bilgi veren İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan, Uluslararası Yarışma, Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması, Ulusal Kısa Film Yarışması, Genç Ustalar ve Seyfi Teoman İlk Film Ödülü için yarışacak filmleri açıkladı.
Köprüde Buluşmalar Yöneticisi Hayet Benkara ise festival kapsamında bu yıl 19. kez Türkiye’den yapımcı, yönetmen ve senaristlerle uluslararası sinema profesyonellerini bir araya getirecek Köprüde Buluşmalar proje değerlendirme ve geliştirme platformu hakkında bilgi aktardı.
- İstanbul Film Festivali Sinema Onur Ödülleri
Festival tarafından sinemaya gönül ve emek veren isimlere takdim edilen Sinema Onur Ödülleri bu yıl, Cannes’da Altın Palmiye kazanan Yılmaz Güney’in Yol filmi de aralarında olmak üzere pek çok uluslararası festivalde ödüller kazanmış, toplumsal meselelere değinen ve kadın hikâyelerinin işlendiği birçok filmde rol alan usta oyuncu Meral Orhonsay ile 1968’den bu yana yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı filmler, kaleme aldığı akademik çalışmalar, çıkardığı sinema dergileri, çevirdiği sinema kitapları, üniversitelerde ve sinema toplantılarında verdiği derslerle çok yönlü sinemacı Engin Ayça’ya takdim edilecek. Ödüller, 16 Nisan gecesi düzenlenecek Açılış Töreni’nde sahiplerine sunulacak.
Wim Wenders ve Koji Yakusho festivalin konuğu olarak İstanbul’da
Dünya sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Wim Wenders festivalin onur konuğu olarak ilk kez İstanbul’a geliyor. Festivalde Wenders’in üç filmi gösterilecek: büyük ustanın Alman sanatçı Anselm Kiefer’in yaşamını ve sanat yolculuğunu mercek altına alan, Cannes’da prömiyerini yapan son filmi Anselm; 50. yılında restore edilen kopyasından gösterilecek Alice Kentlerde ve Koji Yakusho’nun başrolünde harikalar yarattığı, Japonya’nın Oscar adayı Perfect Days / Mükemmel Günler. Wenders, ayrıca festival kapsamında bir festival sohbeti de gerçekleştirerek izleyicilerle buluşacak.
Japonya ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yıldönümünde Koji Yakusho da festival için İstanbul’a gelecek.Yakuza filmlerinden romantik drama, aksiyondan komediye her türün yükünü rahatlıkla sırtlanan Koji Yakusho, Japonya’nın en tanınmış ve saygın erkek oyuncularından. Neredeyse üstlendiği her rolle ödüle layık görülen Yakusho, filmografisinde öne çıkan dört filmiyle festival programında yer alıyor. Koji Yakusho’nun başrolünde olduğu 13 Suikastçı / 13 Assassins (Takashi Miike), Gökyüzünün Altında / Under the Open Sky (Miwa Nishikawa), Aşka Davet / Shall We Dansu? (Masayuki Suô) ve oyunculuğuyla Cannes’da En İyi Erkek Ödülü’nü kazandığı Mükemmel Günler / Perfect Days, festivalde izleyiciyle buluşuyor.
Wim Wenders ve Koji Yakusho’ya filmlerinin gösterimleri öncesinde festivalin Sinema Onur Ödülü takdim edilecek.
Festival filmleri altı salonda sinemaseverlerle buluşacak
İstanbul Film Festivali’nin bu yılki gösterimleri Beyoğlu’nda Atlas 1948 ve Beyoğlu Sineması, Şişli’de CineWAM Premium+ City’s Nişantaşı (Salon 3 ve Salon 7) ve Kadıköy’de Kadıköy Sineması ile Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi olmak üzere 6 salonda yapılacak.
Gösterimler, 11.00, 13.30, 16.00, 19.00 ve 21.30’da olacak.
Önceki yıllardan farklı olarak Beyoğlu Sineması ve Sinematek / Sinema Evi’nde yapılacak tüm gösterimlerde yerler numarasız olacak.
İstanbul Film Festivali bu yıl da ağırlayacağı birçok konuk yönetmen ve oyuncuyu festival izleyicileriyle bir araya getirecek. Festivale katılacak oyuncu ve yönetmenler, filmlerinin gösterimlerinden önce sinemalarda sunumlar yapacak ve gösterim sonrasında da izleyicilerin sorularını yanıtlayacak. Yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirilecek gösterimlerin bilgileri festivalin web sitesi ve sosyal medya hesaplarından takip edebilirler.
Festival programında neler var?
- İstanbul Film Festivali programında, artık gelenekselleşen Dünya Festivalleri’nden Genç Ustalar’a, Mayınlı Bölge’den Antidepresan’a, Çiçek İstemez’den Neredesin Aşkım? ve Cinemania’ya 15 farklı bölümde filmler yer alıyor.
Sinemaseverler ve müzik tutkunlarını bir araya getiren Musikişinas bölümü geri dönüyor. Müzik tarihine damgasını vurmuş Ryuichi Sakamato’dan Talking Heads’e ikonik isimlerin konser filmleri ve dünyanın farklı bölgelerinden müziğe gönül verenlerin özgün hikâyelerinin yer aldığı bölümde 5 film izleyiciyle buluşacak.
Festival programına geçen yıl eklenen “Heyula” bölümü bu yıl da sinemanın yeni olanaklarını deneyen filmleri keşfe çıkartacak. Bu yılki seçkide aralarında Lisandro Alonso’dan Hong Sang-soo’ya Berlin Film Festivali’nden yepyeni filmlerin yanı sıra Carlos Reygadas’ın restore edilen kült filmi Cennette Savaş yer alıyor.
2024 Türk-Macar Kültür Yılı vesilesiyle tasarlanan Macar Rapsodileri bölümü, Macaristan sinemasının en saygın yönetmenlerini bir araya getiriyor. Bölüm kapsamında 1966’dan 2023’e, dramdan canlandırmaya, siyasiden komediye, genç ustadan auteur’lere 12 uzun 1 kısa metrajlı film gösterilecek.
Festivalin yıldızları N Kolay Galaları’nda buluşuyor
İstanbul Film Festivali’nin en sevilen bölümlerinden Galalar bu yıl N Kolay sponsorluğunda gerçekleştirilecek. N Kolay Galaları’nda ünlü yıldızlardan usta yönetmenlere, sezonun merakla beklenen 9 filminin Türkiye’deki ilk gösterimleri gerçekleştirilecek.
Prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapan, Jude Law’un Henry VIII ve Alicia Vikander’ın Katherine Parr rolünü üstlendikleri, Karim Aïnouz’un yönettiği Kraliçe’nin Oyunu bölümün öne çıkan filmlerinden.
Levan Akin’in büyük beğeni toplayan Ve Sonra Dans Ettik’in ardından yönettiği ve büyük bölümü İstanbul’da geçen yeni filmi Geçiş de festivalin merakla beklenen filmleri arasında. Berlin Film Festivali’nin Panorama bölümünün açılışını yapan filmin yönetmeni Levan Akin festivalin konuğu olarak İstanbul’a gelecek.
Oscar adaylığı bulunan yönetmen Ava DuVernay’ın, Isabel Wilkerson’ın çığır açan 2020 tarihli Toplumda Kast Sistemi: Bizi Bölen Yalanlar adlı yapıtının araştırma ve yazım sürecini beyazperdeye aktardığı Başlangıç filmi ile prömiyerini Toronto Film Festivali’nde yapan, Kanadalı auteur Atom Egoyan’ın yazıp yönettiği Seven Veils de bölüm kapsamında seyirciyle buluşacak.
Ferzan Özpetek de bu yıl festivalin konukları arasında yer alacak. Yönetmenin hayatı paylaşan, neşelenen ya da hüzünlenen güzel insanların bir araya geldiği rakı sofralarının zengin ve köklü geleneğini üç kısa filmde işlediği Bir İstanbul Üçlemesi de N Kolay Galaları bölümünde gösterilecek.
Maryam Keshavarz‘ın yazıp yönettiği, Sundance’te hem İzleyici Ödülü hem de Senaryo Ödülü kazanarak büyük sansasyon yaratan The Persian Version, Genç ve Heyecanlı / Dazed and Confused ve … Önce üçlemesiyle tanınan Richard Linklater’ın gizemli bir kiralık katili konu aldığı son derece sempatik, sıcak ve komik filmi, dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yarışma dışı yapan Hit Man ile Yeni Başlayanlar İçin İtalyanca ile kalbimizi çalan Danimarkalı yönetmen Lone Scherfig’in sinema sevgisini Şili’deki Atacama tuz çölünde bulduğu Film Anlatıcısı Kız da bölümdeki diğer filmler.
Zurich Sigorta Desteği ile Dünden Bugüne Türk Klasikleri’nde:
Hayallerim, Aşkım ve Sen
İstanbul Film Festivali, Zurich Sigorta işbirliğiyle bu yıl da Türk sinemasının önemli yapıtlarını restore ettirerek gün ışığına çıkarmaya ve bu klasiklerin yeni kopyalarını sinemamıza kazandırmaya devam ediyor. Sinemaseverler bu yıl, Atıf Yılmaz‘ın Ümit Ünal‘ın senaryosundan sinemaya aktardığı, başrollerini Türkan Şoray ile Oğuz Tunç‘un üstlendiği, 1987 yapımı Hayallerim, Aşkım ve Sen‘i Atlas Post Production tarafından restore edilmiş kopyasından izleyebilecek. Film ekibi 19 Nisan Cuma günü Atlas 1948 Sineması’ndaki gösterime katılacak.
Festival Yarışmaları
ULUSLARARASI YARIŞMA
Festivalin Uluslararası Yarışma jürisinin başkanlığını Yeni Zelandalı oyuncu Kerry Fox üstlenecek. Uluslararası Yarışma jürisinde yönetmen Maryna Er Gorbach, kurgucu Gladys Joujou, Selanik Uluslararası Film Festivali ve Selanik Belgesel Festivali’nin artistik direktörü Orestis Andreadakis, film eleştirmeni Guy Lodge yer alıyor.
Uluslararası Yarışma bölümünde yer alan filmler için tıklayın.
ULUSAL YARIŞMA
Festivalin Ulusal Yarışma jüri başkanlığını yönetmen, senarist ve yapımcı Aslı Özge üstlenecek. Ulusal Yarışma jürisinde oyuncu Merve Dizdar, görüntü yönetmeni Barış Aygen, sanatçı Halil Altındere ve müzisyen Ekin Fil yer alıyor.
Ulusal Yarışma’da Altın Lale En İyi Film, Jüri Özel Ödülü, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu, En İyi Sanat Yönetmeni ve En İyi Özgün Müzik olmak üzere toplam 10 dalda ödül veriliyor.
Ulusal Yarışma’da Altın Lale En İyi Film İKSV tarafından 300.000 TL, Onat Kutlar anısına verilecek Kariyo & Ababay Vakfı Jüri Özel Ödülü’nü kazanan film 150.000 TL ile ödüllendirilecek. Anadolu Efes, En İyi Yönetmen ödülüne layık görülen isme 75.000 TL verecek. En İyi Senaryo Ödülü‘nü kazanana Alamet Holistic tarafından 25.000TL, En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü’nü kazanana Milliyet Sanat tarafından 25.000 TL verilecek. En İyi Özgün Müzik, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Görüntü, En İyi Kurgu ödüllerini kazananlara İKSV tarafından 25.000’er TL verilecek.
Ulusal Yarışma bölümünde yer alan filmler için tıklayın.
ULUSAL KISA FİLM YARIŞMASI
Ulusal Kısa Film Yarışması jürisinde yönetmen Kasım Ördek, yönetmen ve görsel sanatçı Zeynep Demirhan, oyuncu, yazar ve yönetmen Barış Gönenen yer alacak. Jürinin seçtiği En İyi Kısa Film, Anadolu Efes tarafından 30.000 TL ile ödüllendirilecek.
Ulusal Kısa Film yarışmasında yer alan filmler için tıklayın.
ULUSAL BELGESEL YARIŞMASI
- İstanbul Film Festivali Ulusal Belgesel Yarışması jürisinde yönetmen Berna Gençalp, yönetmen Orhan Eskiköy ve sinema yazarı Evrim Kaya yer alacak. Jürinin seçtiği En İyi Belgesel, 30.000 TL ile ödüllendirilecek.
Ulusal Belgesel yarışmasında yer alan filmler için tıklayın.
SEYFİ TEOMAN EN İYİ İLK FİLM ÖDÜLÜ
Türkiye yapımı uzun metrajlı kurmaca ilk filmlerin aday olduğu Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü jürisinde yönetmen Orçun Köksal, yapımcı İpek Erden, yönetmen Nesimi Yetik yer alıyor.
Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü, 2012 yılında kaybettiğimiz yönetmen, senarist ve yapımcı Seyfi Teoman anısına 2013 yılından bu yana veriliyor ve kazanan filmin yönetmeninin sonraki çalışmalarını teşvik etmek üzere 50.000 TL para ödülüyle destekleniyor. Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü, dört yıldır bireysel bağışçıların desteğiyle İKSV’nin Lale Kart Üyelik Programı tarafından veriliyor. Bu yıl Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü için altı film yarışacak.
FIPRESCI – Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Birliği Ödülü
Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) jürisi Ulusal Yarışma, Uluslararası Yarışma ve Ulusal Kısa Film Yarışması’ndan birer filme FIPRESCI Ödülü verecek. Başkanlığını Paola Casella’nın yapacağı jüride Géza Csákvári, Sezen Sayınalp, Nino Kovacic, Valentina Giraldo Sánchez ve Selin Gürel yer alacak.
GENÇ USTA ÖDÜLÜ
İstanbul Film Festivali‘nin geleneksel bölümlerinden olan ve Nespresso’nun katkılarıyla iki yıldır yarışmalı bir bölüme dönüşen Genç Ustalar bu yıl da yarışmalı olacak.
Bölüm kapsamında 11 ilk veya ikinci film izleyiciyle buluşacak.
Genç Ustalar bölümündeki filmleri, Türkiye’de ikâmet eden 18-25 yaş arası sinema öğrencilerinden oluşan Nespresso Genç Jürisi değerlendirecek ve bir filmin yönetmenine Nespresso’nun katkılarıyla Genç Usta Ödülü verilecek. Nespresso‘nun 3.000 avro para ödülüyle desteklediği Genç Usta Ödülü, festivalin 28 Nisan akşamı yapılacak kapanış ve ödül töreninde, kazanan yönetmene verilecek.
Festivalin bu yılki Nespresso Genç Jürisi üyeleri Ahmet Faruk Aksoy, Damla Yağız, Nisa Nemutlubakış, Nour Abu Abdou, Sarp Polat, Yavuz Alp Ayata ve Zehra Akaslan.
Genç Usta Ödülü için yarışacak filmler için tıklayın.
- Köprüde Buluşmalar
Anadolu Efes’in ana destekçisi olduğu, her yıl Türkiye’den yapımcı, yönetmen ve senaristleri uluslararası sinema profesyonelleriyle buluşturan ortak yapım, eğitim, networking platformu Köprüde Buluşmalar, 24-25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Köprüde Buluşmalar’ın gerçekleşmesi için Hollanda Kraliyeti İstanbul Başkonsolosluğu büyük katkıda bulunuyor.
Türkiye’de bu alanda yapılan ilk etkinlik olma özelliğini taşıyan Köprüde Buluşmalar kapsamındaki Film Geliştirme, Work in Progress ve Kısa Film atölyeleri, Türkiye’den sinemacılara uzun ve kısa metraj kurmaca ve belgesel projeleriyle post-prodüksiyon aşamasındaki filmlerinin uluslararası çapta ilk sektörel sunumlarını yapmak için olanak yaratırken artistik ve finansal ortak yapımlar için de zemin hazırlıyor.
OGM Pictures’ın sponsorluğundaki Köprüde Buluşma: Dizi atölyesi, geliştirme aşamasındaki dizi projelerinin sektör profesyonellerine sunulmasını sağlıyor. Köprüde Buluşmalar, atölyede seçilen bir projeye, 60.000 TL değerindeki OGM Pictures Özel Ödülü’nü veriyor.
Atölye Ödülleri, 26 Nisan akşamı yapılacak ödül töreniyle sahiplerini bulacak.
- Onat Kutlar Çalıştayı “Yaşamın Sesi”: Özgürlük, festival evsahipliğinde düzenleniyor
Birincisi Haziran 2022’de, Birkbeck, Londra Üniversitesi enstitülerinden Birkbeck Institute for the Moving Image’de, “Onat Kutlar: Cinema is a Feast” (Onat Kutlar: Sinema Bir Şenliktir) başlığıyla gerçekleştirilen Onat Kutlar Çalıştayı’nın ikincisi İstanbul Film Festivali’nin evsahipliğinde 22 ve 23 Nisan tarihlerinde Salon İKSV’de düzenleniyor. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek çalıştay izleyicilerin katılımına açık olacak.
- İstanbul Film Festivali’nin etkinlikler programını festivalin web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden takip edebilirsiniz.
Festival Biletleri
Festival biletleri 5 Nisan Cuma günü 10.30’dan itibaren passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende satış noktaları ve İKSV ana gişeden üzerinden genel satışa sunulacak.
Bilet fiyatları
Hafta içi 11.00 seansları festival başlayana kadar 90 TL.
Hafta içi gündüz seansları (11.00, 13.30, 16.00 ) yalnızca 120 TL, Eczacıbaşı Genç Bilet ile öğrencilere yalnızca 20 TL.
Hafta içi 19.00 ve hafta sonu (11.00, 13.30, 16.00, 19.00) tam 120 TL, Eczacıbaşı Genç Bilet ile öğrencilere 20 TL.
Tüm 21.30 seansları 150 TL.
65 yaş ve üzeri sanatseverlerin tüm seanslara %25 indirim hakkı bulunuyor.
Ayrıca festival sponsoru N Kolay da festivale özel bir bilet kampanyasını hayata geçiriyor. Kampanya kapsamında 25-28 Mart tarihleri arasında N Kolaylı olan yeni müşteriler sanal kartlarına yüklenecek 250 TL bakiye ile bilet satın alabilecek. Üstelik İstanbul Film Festivali biletini Passo üzerinden N Kolay sanal kartıyla alan müşteriler 100 TL’ye varan iade kazanabilecek.
Hayal Ortağım
Görme engelli festival takipçilerimiz, önceki yıllarda olduğu gibi 43. İstanbul Film Festivali’nde yer alan pek çok filmin sesli betimlemesine Turkcell’in Hayal Ortağım uygulaması üzerinden operatör fark etmeksizin ücretsiz ulaşabilecekler. Filmleri internet erişimi yeterli olan sinema salonlarında sesli betimlemeli izleyebilmek için, izlemek istediğiniz filme ait betimlemeyi sinema salonuna girmeden uygulama üzerinden cihazınıza indirmeniz ve film başladığında betimlemeyi oynatmanız yeterli.
Hayal Ortağım uygulamasının geçerli olduğu seanslara bilet satın almak isteyen takipçilerimiz bilet@iksv.org adresine e-posta yollayarak işlem yapabilmektedir.
- İstanbul Film Festivali’nin Destekçileri
- İstanbul Film Festivali bu yıl 20’nin üzerinde kurumun desteğiyle gerçekleştirilecek.
Festival sponsorluğunu N Kolay üstleniyor.
Festivale destek veren tema sponsorları ise şunlar:
Anadolu Efes “Türkiye Sineması”
N Kolay “N Kolay Galaları”
Paribu “Dünya Festivallerinden
Ali Muhiddin Hacı Bekir “Antidepresan”
Nespresso “Genç Ustalar”
İstanbul Film Festivali, Zurich Sigorta sponsorluğunda “Dünden Bugüne Türk Klasikleri” bölümüyle Türkiye sinemasının önemli yapıtlarını yıllar sonra yeniden beyazperdeyle buluşturmaya devam ediyor.
Selpak, Hijyen Sponsoru olarak festivali desteklemeye devam ederken, Mey|Diageo ve The Stay festivalde Katkı Sağlayan Kuruluş olarak yer alıyor.
KAFT ile festival kapsamında önemli bir işbirliği sağlandı. KAFT, İstanbul Film Festivali’ne katkıda bulunmak isteyen sinemaseverler için sınırlı sayıda üretilecek bir tişört tasarımı hazırladı. 43. İstanbul Film Festivali için KAFT’ın hazırladığı özel festival tişörtleri, 26 Mart itibariyle kaft.com’da satışa çıkacak. Festivalseverler bu tişörtleri satın alarak, İstanbul Film Festivali’ne katkıda bulunabilecekler.
Pera Müzesi Oditoryumu, Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi ve Minoa Pera festivalin bu yılki Mekân Sponsorları.
- İstanbul Film Festivali’ne Hollanda Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu, Goethe-Institut Istanbul, German Films, Institut Français, Unifrance, Norveç Krallığı Büyükelçiliği, Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkezi ve Macar Milli Film Arşivi, Kore Kültür Merkezi ve Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Brezilya İstanbul Başkonsolosluğu, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Portekiz Türkiye Büyükelçiliği / Instituto Camões, İsveç Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu, Kanada Türkiye Büyükelçiliği, İstanbul Cervantes Enstitüsü, Danish Culture Türkiye, Lüksemburg’un Ankara Büyükelçiliği, İtalyan Kültür Merkezi, Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi ve İrlanda Büyükelçiliği destek veriyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mekân tahsisiyle verdiği desteğin yanı sıra, Beşiktaş Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi de festivale tanıtım desteği veriyor.
İKSV’nin tüm festivallerinde Kurucu Sponsor olarak Eczacıbaşı Topluluğu, İKSV Konaklama ve Mekân Sponsoru olarak The Marmara Group, İKSV Dijital Dönüşüm Sponsoru Google, İKSV Sigorta Sponsoru olarak Zurich Sigorta olarak yer alıyor. Festivale Servis Sponsoru olarak Amerikan Hastanesi, TEMPO BPO, Insider, MindBehind, Plaza OSGB, GFK, Mindshare SOMERA, boosmart, Wiseback destek veriyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da festivale verdiği teknik destek için KOOP’a teşekkür ederiz.
Festival kampanyası
- İstanbul Film Festivali’nin kampanyası Concept tarafından hazırlandı. Yapımını Depo Film’in üstlendiği, fotoğraf çekimini PPR İstanbul’dan Emre Ünal’ın gerçekleştirdiği kampanyanın başrollerinde değerli oyuncu Nur Sürer ve genç yetenek Ece Bağcı yer alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Elif Kalkan oturuyor. Reklam filmine ise sözü ve müziği Ekin Beril’e, düzenlemesi Ekin Beril & Playjoy’a ait olan “Zaman” parçası eşlik ediyor.
Her yıl farklı afiş tasarımlarıyla gündeme gelen festivalin bu yılki kampanyası, festivalin yarım asra yaklaşan geçmişinden yararlanarak anılardan ve insanın değer verdiği şeylerden yola çıkıyor. Festival için hazırlanan kampanya filmi ve afişler, bizleri güldüren, ağlatan, birbirimizden ayıran, birbirimize bağlayan ne varsa özenle korumamızı söyleyerek her şeyden sakındığımız anılarımızı, kendimizi ve birbirimizi sarıp sarmalamamız gerektiğini hatırlatıyor. Kampanya böylece izleyicileri sevdiklerine, kendilerine, dünyanın dört bir yanından gelen filmlere ve festivale sarılmaya davet ediyor.