Geçen sayıda da söylemiştim, artık Marmaris’te yaşıyorum. Filmlere ulaşmak biraz zor oluyor ama sağ olsunlar ya gönderiyorlar veya festivallerde filmleri seyrediyorum. İşte tam bu nokta da olay patlıyor. Benim bu düzenime çomak sokan en büyük organizasyon Antalya Film Festivali. Kardeşim başka bir şey bulamadınız mı Ulusal yarışmayı kaldırmak dışında. Sizin yüzünüzden Türk sinemasının yıl içinde neler yaptığını öğrenemeyeceğiz. Bu tarz ve söylediklerim şaka gibi geliyor. Tabii biraz espri var tarzda ama aslında yaşananların komik hiçbiryeri yok. Şu ülkenin üç büyük festivali var ve bu festivaller Türk sinemasının özellikle sanatsal üretimlerinin kendini gösterebildikleri yegane yerler. Antalya Ulusal yarışmayı kaldırmakla kendine zarar verdiği gibi ülke sinemasına da onarılamayacak bir yara açtı. Bu kararlarından önümüzdeki yıl dönmelerini bekliyorum. Yoksa şu Marmaris’in az salonlu küçük sinemasına muhtaç kalacağım. Üstelik baktım bu hafta üç salonu olan sinemada Pony, Dört Köşe ve Kurtlar Vadisi Vatan oynuyor. Yani Blade Runner
bile yok düşünün artık.

Serdar Akbıyık
1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.