Her hafta üç, dört Türk filmi vizyon alıyor. Nisan ayı da böyleydi, Mayıs daha da fazla. Eskiden bu bizim için bir övünç kaynağıydı. Şimdi biraz bu durum kanıksandı.

Ama ekşi laflarla bu konuya başlamamızın sebebi bu değil tabii. Çünkü bu çokluk kalitesizliğin kendini göstermesine daha çok sebep oluyor. Benim anlamadığım korku sineması biraz toplanmıştı ama bu ay girenlere baktığımızda gerçekten yerlerde sürünüyorlar. Zaten komedi filmlerimiz kendi temellerine ihanet eden bir yolda yürüyor. Sanıyorlar ki birkaç yüzbin seyirciyle bu iş kotarılıyor. Zaten o kadar gişe yapan da yokta gelecekte bu kalitesizlikten bıkan izleyicinin sinemalardan kaçması çok yakındır. Bakın yabancı filmlerin göreceli olarak gişesi artmaya başladı. Bu yapımcılarımız için bir uyarıdır. Seyirci bir arayış içinde. Çünkü genel alışkanlığı olan Türk filmlerine gitme tutumu bu arayış sonrasında tükenebilir. Benden söylemesi. Bütün bu durum festival dünyamıza da yansıyor. Yarışma filmleri geçen yıllara göre gittikçe zayıflıyor. Eskiden her yıl aklımızda birkaç film kalırdı. Şimdi ancak eş dostun çektiği filmleri
konuşur olduk. Bu bir
ikaz hepimize.

Serdar Akbıyık
1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.