Bu ülkenin artık normal bir gündemi yok. Herşey tartışma ve popüler kültürün yozluğu içinde çözülmeye çalışılıyor. Sinemamı da bu durumdan etkileniyor tabıı. Son günlerde bakıyorum en küçük şeyde herkes birbirinin boğazını sıkıyor. Yok efendim “Recep İvedik’i nasıl beğenirsin?”, La La Land’ı sevenler, Neruda’yı sevmeyenler, “Benim filmim bakanlıktan destek almadı, sen nasıl aldın yalaka?” çirkinlik hat safhada. Bence toplumun her sınıfındaki yozlaşma sinemada da kendini böyle gösteriyor. Bundan etkilenmemek çok zor. Ya kulağınızı kapatıp bildiğinizi yapacaksınız ya da aynı yolun yolcusu olacaksınız. Ne diyelim Allah akıl fikir versin. Dergimize dönersek 100. sayıyı devirdik ve dalya dediğimiz Şubat ayından hemen sonra bir yenilenmeye de girdik. Bu dergiyi çıkartmak kolay değil. İnsanların yorgunluğunu anlıyorum. Hele hayat bu kadar acımasız bir şekilde ileriye sürükleyince insanı. Biz de yorulan arkadaşlarla sonradan tekrar beraber olma umuduyla helalleştik. Yeni gencecik yazarlarımız var. Pınar Karahan ve Polat Öziş’e
hoşgeldiniz diyorum.

Serdar Akbıyık
1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.