Dergimizin yeni yazarları Onur Kırşavoğlu ve Furkan Ertan’a hoşgeldiniz diyorum. Eminim okuyucularımız onların yazılarından çok şey öğrenecekler. Furkan daha çok kamuoyu yoklamaları yapıp sinemanın problemlerinin üstüne giden bir arkadaşımız. Bu sayıda yaptığı yoklama ise internette sinema yazarları sorunsalı. Yıllardır ve daha da artarak bu tartışma devam eder. Bir tarafta gazetelerin, dergilerin yazarları, diğer tarafta internette yazan daha çok genç kalemler. Bütün bu isimler tartışmada işin aslına hiç girmezler. Sanki sinema yazarlığı nerede yazdığına göre değerlenen veya nitelenen bir şeymiş gibi. Bütün gençlere sesleniyorum. Sinema yazarlığı nerede yazdığınızla ilgili değil, ne yazdığınızla ilgili. İlk önce tuttuğun kalemin izinden ne çıkıyor sen ona bakacaksın. Eğer hayatı değerlendiremeyecek bir yaşam geçirmişsen, daha politik olarak yerini bulamamışsan ve en kötüsü kendini tanımak gibi bir derdin yoksa istersen gazetede yaz istersen dergide hiç bir şeye yaramaz. Onun için ben adamın nerede yazdığına değil ne yazdığına bakarım.

Serdar Akbıyık
1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.