Eylül ayı bir geliyor pir geliyor. Bu ay tam 17 Türk filmi sinema salonlarını şenlendirecek. Açıkçası yabancı filmlerde öyle az buz değil, her haftaya en az 10 filmle merhaba diyeceğiz.

Kısacası izleyici istediği filmi seçebilecek. Durum böyle olunca biz de nereye yetişeceğimizi şaşırdık. İlk olarak Adana İşi filminden yönetmen Adnan Ali Özgür ve beş parnağında beş marifet olan Aylin Aslım ile Melis görüştü. Guruldayan Kalpler filminin güzel oyuncusu Algı Eke ile ben bir sohbet yaptım. Robinson ve Cuma filminin Robinson’u Serhat Kılıç’ta konuşmak için Cinedergi’yi seçen isimlerden. Piyasadan Büyük Alacağımız Var filminin çılgın grubu Genç Kafa bizi Moda parkında yakaladı. Grubun enerjisini yansıttığımız bir röportaj oldu diye düşünüyorum. Kısacası dergimiz röportajlarla doldu taştı. Tabii ki yazarlarımızın merakla beklediğiniz özel dosyaları da ihmal etmedik. Geçen ay yitirdiğimiz korku sinemasının “Pamuk Dedesi” Wes Craven Egemen’in kaleminden dergimizdeki yerini aldı. Bu “Pamuk Dede” tanımlaması Egemen’e aittir. Masis ise yapay zeka filmlerini odağına aldı ve bize güzel bir toplama yaptı. Bu ay bildiğiniz gibi okullar açılıyor. Bu sıkıntılı konuya sinema tarafından baktık ve önemli okul filmlerinin bir toplamasını yaptım. Bu ay vizyona girecek olan Frankenstain filmi sebebiyle Melis Şimdiye kadar çekilmiş Frankenstain filmlerini sizin için yazdı. Tuğçe ise Albert Camus’nun kısa hikayesi Misafir’den yola çıkılarak çekilen İnsanlıktan Uzakta filmini o kendine has tarzıyla yorumladı. Tarz dediğimiz zaman hemen Didem’in ne yazdığına baktık. Onur Ünlü bu ayın konuğu. Eylül biliyorsunuz festival sezonunun da başlangıcı. Bu ay hep beraber Adana Altın koza’ya gideceğiz. Murat ve Banu kendi köşelerinde festival öncesinde önemli konulara dikkat çekmişler. Rachel McAdams, Chris Evans ise portre sayfalarımızda yer almakta. Vizyonlar, Pek Yakında, Uzunun Kısası, Kritikler ve daha neler neler. İyi okumalar.

Serdar Akbıyık
1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.