Nisan ayı iki önemli festivalin ayı olacak. İstanbul Film Festivali yine yeni heyecanlar, yeni yönetmenler, eski tatlar ve bütün gücüyle bizi kendine bağlayacak.

Geçen yıl Haziran’da yapılan Ankara Film Festivali ise Nisan’ın son günlerinden Mayıs’a kol atacak. Her iki festivali Cinedergi’den takip edebilirisiniz. Bu arada festivaller dışında normal vizyonlar da bütün hızıyla devam ediyor. Tabii bizim röportajlarımız da onların peşinden gidiyor. Aşkolsun filminin iki başrol oyuncusu Sedef avcı ve İlker Aksum ile ben sohbet ettim. Kendin Ol filminin yönetmeni Serkan Özarslan, oyuncusu İmer Özgün, yapımcısı Selim Ünel ise Banu’nun sorularını cevapladılar. Figüran filminin son zamanlarda popüler olan oyuncusu Serenay Aktaş bir diğer konuğumuzdu. Güvercin Uçuverdi filminden ise Atalay Demirci, Tuana Türkay eğlenceli bir röportaj verdi bize. Dosyalarımız da yine dopdolu. Utku İstanbul Film Festivali’ndi bir gezintiye çıkarıyor sizi. Gözden kaçmaması gereken filmleri paylaşıyor Filmlovers köşesinde. Melis ise Al Pacino’yu odağına aldı. Son günlerde vizyona giren Danny Collins ve bu ay seyredeceğimiz The Humbling ile ünlü sanatçı çok gündemde. Nisan’da seyredeceğimiz popüler filmlerden biri de Hızlı ve Öfkeli 7. Filmin yönetmeni James Wan’ın ilginç filmografisini Masis’in kaleminden okuyacaksınız. Didem Peker Başaran ise Özcan Alper’i yazdı. Farklı tarzıyla ilk yazısı büyük ilgi çeken yazarımız Meltem Yılmaz ise Grinin 50 Tonu’nun zayıflıklarından girdi erkeklerin iktidarından çıktı. Çok güzel bir yazı olmuş yine. İki keskin kalemimiz Banu ve Murat’ta yine tartışma yaratacak yazılar vermişler. Özellikle Murat Tolga Şen’in geçen dönem Siyad başkanı olan Tunca Arslan ile Hıncal Uluç arasındaki polemiğe girişi okunmaya değer. Banu ise kanayan yaramız kısa filmler ile ilgili eleştirilerini sıralamış. CıneDizi köşemizde parçalamaya devam ediyor. Nergiz Karadaş Dizifun köşesinde Acele Aşk Aranıyor dizisini odağına almış. Usta yazar Gizem Merve Kaboğlu Bedel dizisinin en dişi karakteri Alara Bozbey ile keyifli bir sohbet yapmış. Daha bitmedi. Vizyondakiler, Pekyakında ve kritikleriyle yine dopdolu Cinedergi. İyi okumalar.

Serdar Akbıyık
1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.