Yine bir yılbaşı yaşadık. Her Ocak bizim için gücümüzü sonuna kadar kullandığımız dönemdir. Çünkü bütün yazarlarımız geçen yılın bir değerlendirmesini yapar ve kendi listelerini hazırlarlar.

Biz de bu listelerden yola çıkarak dökümünü yapar Cinedergi’nin seçimlerini belirleriz. Bu şekilde 2014’ün en iyi ve en kötü Türk, yabancı filmlerin listelerini hazırladık. Tabii ki en iyi Türk filmleri listesinin başına Kış Uykusu oturdu. Merve Genç aynı zamanda sinemanın aktüelinde neler yaşandı, yaptığı almanak ile bize hatırlattı. Röportajlarımız da önemli isimler yerlerini aldı. Neden Tarkovski Olamıyorum filminin yönetmeni Murat Düzgünoğlu Banu Bozdemir’in sorularını cevapladı. Vay Başıma Gelenler 2,5 filminin güzel yıldızı Fatma Toptaş ile ben sohbet ettim. Kırımlı filminden Ali Barkın da konuştuklarımız arasında. Melis Zararsız ise Hollywood’ta kamera arkasına geçmeyi başarmış etkileyici kadın Ekin Ergen ile konuştu. Köşelerimiz ise tam anlamıyla fikir tartışmalarının yeni adresleri oldu. Banu Türk-Türkiye sineması tartışmasının ortasına dalmış. Köşeyi okuyunca ben de dayanamadım sonuna fikirlerimi ekledim. Murat Tolga Şen ise Murat Şeker’in Çakallarla Dans serisinin başarısını odağına almış. Yine ters ve iddialı fikirleriyle ortalığı kasıp kavurmuş. Nergiz Karataş Paramparça dizisini, Şenay Tanrıvermiş ise HomeLand’i köşelerinde sizler için yazmışlar. Dizi dünyasının önemli isimlerine yer verdiğimiz röportaj sayfamızda Yedi Güzel adam dizisinin yakışıklı aktörü Baran Akbulut var. Dosyalarımıza gelince Murat Kızılca 2014’ün en iyi korku filmlerini yazdı. Utuku Ögetürk hayvanların iktidar olduğu filmleri odağına aldı. Egemer Tokatlıoğlu Michael Mann’in suç takıntısını, Halil İbrahim Sağlam David Cronenberg’in sinemasal dönüşümünü yazdı. Masis Üşenmez ise son zamanlarda akımına uğradığımız Mokumentary filmleri inceledi. Türk sinemasının yönetmenlerinin merakla beklediği Didem Peker Başaran’ın köşesindeyse Derviş Zaim konuğumuzdu. Portreler, vizyondakiler, pekyakında neler seyredeceğiz hepsi ve daha fazlası bir tık kadar yakınınızda.

Serdar Akbıyık
1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.