Normalde Mayıs ayı gelince içine kapanırdı Türk sineması fakat birşeyler değişti. 50 den fazla film vizyona giriyor bu ay ve neredeyse her hafta iki tane Türk filmi seyredeceğiz sinemalarda.

Bu bir gelişme hep söyledik bahar ve yaz aylarını boşa harcıyoruz diye. Hollywood nasıl büyük bütçeli filmlerini ardarda vizyona sokuyorsa bizim de böyle bir taktiği uygulamamız gerekiyordu. Mayıs bu anlamda çok içaçıcı. O kadar çok film var ki röportajları yetiştiremez olduk. Bütün sinemacılar yine Cinedergi’yi tercih etti. Yük filmi için Ercan Kesal ile konuştuk. Küf filminin başarılı oyuncusu Tülin Özen yine bizi tercih etti. Gitme Baba filmini çok önemsedik. Çünkü 1995 yılında öldürülen Lütfü Suyolcu’nun kızı Çiğdem Suyolcu hem filmde kendini oynuyor hem de senaryosunu o yazmış. Bizde duygusal olarak zor olan bu röportajı sizler için yaptık. Devir filmi vizyon alırken derviş Zaim ile konuşmamak olmazdı. Muhalif tavırlarıyla her daim kendini belli eden Ferhan Şensoy Banu ile keyifli bir sohbet yaptı. Filminin ismi de kendisi gibi Muhalif Başkan… Bu ayın ilginç filmlerinden biri de Eksik Sayfalar, yönetmen Ozan Çobanoğlu ve oyuncusu Ebru Şahin sayfalarımızda yer aldı. Ve ayın en komik filmi Koğuş Akademisi tam kadro Buket’in sorularını yanıtladı. Dosyalarımız ise bu ay gerçekten önemli konuları içeriyor. Başak Bıçakçı Charles Dickens’ın beyazperde macerasını odağına aldı. Yeni kalemimiz Bünyamin Esen ise Pas ve Kemik filminin özelinde Fransız sinemasında Yeni Gerçekçilik’in peşinden gitti. Dizi Dergi köşemizde dolu bu ay. Anneler günü için televizyondaki en kötü anneleri yazmış Burcu Mercan. Karagül dizisinin bütün oyuncuları Buket Kahraman’ın teybinde. Yepyeni bir isim daha katıldı Dizi Dergi’nin kadrosuna. Gizem Merve Kaboğlu 20 Dakika dizisinin kritiğini bizler için yaptı. Bundan sonra da yazılarını Cinedergi’de bulabileceksiniz. Nil Özer ise Damla Sönmez ile Bir Aşk Hikayesi dizisini konuştu. Portreler, özel köşeler ve daha neler neler.

Serdar Akbıyık
1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.