Bu ay Malatya’ya gidiyoruz ve 2012 için festival dönemini kapatıyoruz diyebilirim. Festival dönemi bitiyor ama sinema sezonu bütün hızıyla devam ediyor. Hem de öyle bir yoğunluk var ki bir Cinedergi daha çıkarsak o da dopdolu olurdu.

Bu sayımızda gerçekten çok özel isimler röportaj vermek için bizi seçti. Tabii haliyle bu da bizi gururlandırıyor. Hem dergimizin içeriğini yeniliyoruz hem önümüzdeki ay size başka sürprizler hazırlıyoruz. Bu değişikliklere kadromuza kattığımız yepyeni isimlerle hız da veriyoruz. Kısa filmi Gassal ile tartışmalar yaratan Merve İnce artık yazar kadromuzda. Bu sayıdaki ilk dosyasıyla farklılığını hemen belli etti. Filmlerdeki kostümlerle yaratılan moda devrimlerini bizim için yazdı Merve. Onun dışında Star gazetesinin çiçeği burnunda acar muhabiri Buket Kahraman da röportajlarıyla bundan sonra sayfalarımızda yerini alacak. İlk bomba röportajını yaptı bile. Cennetteki Çöplük filmiyle fırtına gibi Türkiye’ye gelip kimselere özel röportaj vermeden giden Fatih Akın, Buket’in kıskacından kurtulamadı ve dergimize üçüncü defa konuk oldu. Tabii eski kalemler de yerinde durmuyor. Banu Bozdemir Antalya’da Zerre filmiyle En İyi Yönetmen Ödülünü alan Erdem Tepegöz ve başrol oyuncusu Jale Arıkan ile bomba gibi bir röportaj yaptı. Ben de bu ay vizyona giren Evim Sensin filminin yönetmeni, oyuncusu, senaristi kısacası herşeyi Özcan Deniz’i size getirdim. Ve son bomba olarak Ercan Kesal gibi dev bir isimle Antalya’da yaptığım röportajı sayfalarımıza yerleştirdim. Nedense bu editoryali yazarken kendimi seyyar satıcı gibi hissediyorum, içimden hep “Daha bitmediii” demek geliyor. Ama gerçekten daha bitmedi. Banu’nun İçinden Bisiklet Geçen Filmler dosyası da beğeniyle okuyacağınız bir çalışma. Alper Turgut ise bu ayın bence en önemli filmlerinden Simurg’un kritiğini yazdı sizin için. Açlık grevleri haberleri canımızı sıkarken bu acı olayın gerçek karakterlerinin anlatıldığı ve oynadığı Simurg dikkate değer bir yapım. Ben de bir İstanbullu olarak son dönemde İstanbul’da geçen büyük bütçeli Hollywood filmlerinin niye bu kadar bize rağbet ettiklerini düşündüm. Bu dosyanın da ilginizi çekeceğini sanıyorum. Dolu dolu bir Cinedergi okunmak için sizi bekliyor. İyi okumalar…

Serdar Akbıyık
1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.