Banu Bozdemir

Kod Adı Venüs
Yakın Doğu Üniversitesi ana sponsorluğunda çekilecek ”Kod adı: Venüs” filminde, Venüs’ü Jolie M., Adamos’u Cihan Ünal, Fişenk Osman’ı Cengiz Bozkurt, Charles’ı Jonny Lee Kemp ve Kemal karakterini Serhat Harman canlandıracak.Filmde ayrıca YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlilerinden Arsen Gürzap, Murat Atak, Çetin Özen, Hilmi Özen, Ayşegül Atik ve Mehmet Bozkurt Kuruş da rol alacak. Eylül ayında çekimlerine başlanacak film, Mart 2012’de aynı anda 10 ülkede 250 sinemada Türkçe, İngilizce ve Almanca dublaj ve 7 dilde alt yazıyla gösterime girecek. Filmin yazarlığını, yönetmenliğini ve yapımcılığını Tamer Garip yapıyor.

Şimdiki Zaman

Kısa film ve belgeselleriyle tanınan Belmin Söylemez’in işsiz bir genç kadının öyküsünü anlattığı ilk uzun metraj filmi Şimdiki Zaman gelecek, kader ve dostluk temalarını sorguluyor. İşsiz ve bütün bağları kopmuş… Mina’nın yeni bir hayata ihtiyacı var ama nasıl? Umudu kaçmakta bulur; Amerika’ya gidip yeni bir hayata başlamakta. Para biriktirmek için bir kafede kahve falı bakmaya başlar. Fal bakar para kazanır; fal bakar dertlerini paylaşır. Filmbüfe Film Prodüksiyon’un yapımcılığını üstlendiği filmin başrollerini genç kuşak oyunculardan Sanem Öge, Şenay Aydın ve Ozan Bilen paylaşıyor. Filmin şu sıralarda ilk kurgusu yapılıyor. “Şimdiki Zaman”ın 2012 yılında gösterime girmesi planlanıyor.

Bir Sis Böler Geceyi
Ahmet Ümit ‘in aynı adlı romanından uyarlanan, Ersan Arsever’in senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı “Bir Sis Böler Geceyi” filminin çekimleri tamamlandı. Filmin başrollerinde Cem Davran’ın yanı sıra genç oyunculardan Merve Dizdar, Gün Koper yer alırken bu isimlere Rıza Akın, Müfide İnselel, Recep Yener, Turgay Tanülkü ve İpek Tenolcay gibi deneyimli oyuncular eşlik ediyor. Misafir oyuncu olarakta Ali Sürmeli yer alıyor. İsviçre televizyonlarında uzun seneler yönetmenlik ve yapımcılık yapmış olan Ersan Arsever’in ilk uzun metrajlı çalışması olan “Bir Sis Böler Geceyi”, Ahmet Ümit’in 1994 yılında çıkan aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Bir kazayla başlayıp mistik, gizemli ve gerilim yüklü bir yolculuğu anlatan filmin çekimleri tamamlandı.

Labirent
2011’in en çok seyirci çeken yerli filmlerinden biri olan Kaybedenler Kulübü’nün yönetmeni Tolga Örnek, yeni filmi Labirent’in çekimlerine Mardin’de başladı. Başrollerde Timuçin Esen ve Meltem Cumbul’u göreceğimiz Türk-Alman ortak yapımı film, casusluk, polisiye ve aksiyon türlerinin bir karması olacak. Senaryosu da yönetmen Örnek’e ait olan filmin çekimleri Mardin dışında İstanbul ve Almanya’da gerçekleştirilecek. Filmin konusu, güncelliğini maalesef hiç kaybetmeyen terörizme ve istihbarat kurumlarına eğilirken, Orta Doğu ve Batı dünyası arasında bir geçiş köprüsü olan bu coğrafyanın, bıçak sırtı konulara bakış açısı da masaya yatırılıyor…Oyuncu kadrosunda Sarp Akkaya, Rıza Kocaoğlu, Cem Bender, Altan Gördüm, Umut Kurt, Melike Güner, Ozan Bilen, Erdal Küçükkömürcü gibi son dönemin öne çıkan oyuncuları da yer alıyor.

 

Musallat 2
Musallat filminin ikincisi yolda… İkinci film “Musallat 2: Lanet”in yönetmen koltuğunda yine Alper Mestçi var. Mestçi, senaryosunu da yazdığı Musallat-2: Lanet’i şöyle tanımlıyor: “Bir buçuk saat değil, aylar sürecek derin bir korku! Eve dönünce sinemadakinden daha fazla korkacaksınız!.. Türkü Turan, Tülay Bursa, Selim Gürata, Saliha İplikçi, Levent Beceren başrolde. 1 Temmuz – 10 Ağustos tarihleri arasında süren çekimler İstanbul ile İznik’te İhsaniye ve Sansarak Köyleri’ndeki değişik mekanlarda gerçekleşti. Filmin vizyon tarihi 2 Aralık 2011.

Çanakkale Çocukları
Başrollerinde Haluk Bilginer, Oktay Kaynarca, Wilma Elles, Cemo Çetin gibi isimlerin yer aldığı Çanakkale Çocukları adlı filmin çekimleri İstanbul’da sürüyor. Çanakkale Çocukları Sinan Çetin ve Taylan Kızılöz’ün birlikte senaryosunu yazdığı bir proje. Filmin prodüktörü ise Levent Ozçelik. Zengin oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer, Oktay Kaynarca, Wilma Elles, Cemo Çetin, Yavuz Bingöl gibi isimler var. Sinan Çetin yeni filminin isim babasının da müziği bıraktığını açıklayan Teoman olduğunu söyledi: “Filmin adı Çanakkale Ruhu’ydu. Teoman Çanakkale Çocukları olsun dedi ve çok güzel bir isim verdi”

 

Banu Bozdemir
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.