Geçtiğimiz ay Aynur Doğan’ın caz festivali kapsamındaki bir konserde Kürtçe şarkı söylediği için protesto edilmesi oldukça tartışma yaratmıştı. Oysaki bu sert tepkiyi gösteren seyirciler, geçen yıl vizyona giren Nezih Ünen’in “Anadolu’nun Kayıp Şarkıları”nı izleselerdi, her şey bambaşka olabilirdi; Türkiye sınırları içinde birbirinden farklı dillere ve dinlere mensup insanların kardeş kardeşe nasıl yaşayabildiklerine şahit olacaklar, müziğin evrenselliğini bir kez daha keşfedip, benzer ezgilerin bambaşka yörelerde nasıl tınladığını duyacaklardı. Türkçe, Kürtçe, Lazca, Çerkezce ve Rumca gibi farklı dillerde söylenen şarkılar eşliğinde Türkiye’ye ayna tutmakla kalmayıp Anadolu kültürünün zenginliğine de dikkat çeken bu başarılı çalışma kuşkusuz ki, Türk sinema tarihi için oldukça önemli bir yere sahip. Vizyonda izleme şansını kaçırdıysanız mutlaka DVD’sini edinip izleyin. Soundtrack albümünü de başucunuza koyun. Birlik ve beraberliği unutmamak adına…

 

Fırat Sayıcı
1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.