Ne zaman Kasım’a geldik anlamak mümkün değil. 2009 demeye alışmadan 2010’un haberlerini, filmlerini konuşacağız neredeyse. Ekim ayı festivallerle geçti. Kasım’daysa Bursa İpek Yolu Film Festivali var. Biz de bu önemli festivalin basın sponsoruyuz. Festivalin ayrıntılı dosyasını sayfalarımızın içinde bulacaksınız. Bu arada Altın Portakal’ın nasıl geçtiğini farklı bir bakış açısıyla yakalamak istiyorsanız Banu’nun (Bozdemir) yazdığı izlenimleri okumanızı tavsiye ederim. Bu sayıda yine dergimizde çok önemli röportajlar var. Altın Portakal’da tartışma yaratan Onur Ünlü’nün filmi Beş Şehir’in iki kadın oyuncusu Şebnem Sönmez ve Beste Bereket ile müthiş bir sohbet yaptık. Toplum içinde kadının yeri bu kadar gerçekçi ve açık bir dille hiç tartışılmamıştı herhalde. Şebnem Sönmez’in sözlerini okurken kendi içinizde bile tartışmaya gireceğinizi düşünüyorum. İkinci röportajımız ise İncir Çekirdeği’nin yönetmeni Selda Çiçek ile. Sessiz sedasız yol alan filmin içinde büyük sürprizler barındırdığını sanıyorum. Amerika’dan yazan arkadaşımız Burak Yarkent ise Where the Wild Things are filmiyle ilgili çok güzel bir inceleme yazmış. Türkiye’de vizyona girmeden böylesi önemli yapımları bize ulaştıran Burak’a çok teşekkür ederiz. Birkaç sayıdır gizli gizli sayfalarımıza sızan ve sinemanın televizyondaki gölgesi dizi dünyasının sırlarını açık eden Zeynep (Bonçe) artık dikkatlerden kaçmayacak kadar önemli ve haber içerikli yazılar hazırlamakta. Özellikle bu sayıda yeni dizilerin içeriğini ve kaderlerini çok doğru bir gözlemle bize aktarmış. Eğer dizi dünyasından da haberdar olmak istiyorsanız bu köşeyi sakın kaçırmayın. Cinedergi’nin bir başka önemli bölümü sizin için hazırladığımız dosyalar. Sinemanın siyasi yüzü Alper (Turgut) Steven Soderbergh’in Che filmlerini masaya yatırmış. Film Ekimi’nde de gösterilen filmlerin perde arkasını yine kendine has üslubuyla mükemmel yorumlamış. Ben ise bu ayın önemli yapımlarından 2012 filminden yola çıkarak sinemadaki kıyamet filmleri dosyasını hazırladım. Ah bir bilseniz felaketin kaç yüzü var. Ünlü modacı Coco Chanel’in iki filmle sinemalarda yer aldığını biliyorsunuz. Böyle bir berekete biz de tepkisiz kalamazdık. Banu Coco Chanel’den Önce filminden yola çıkarak hayatı filme çekilen ünlülerin dosyasını hazırladı. Kimler yok ki? Muhammed Ali’den Mata Hari’ye, Frida’dan Evita Peron’a kadar herkes bu dosyada. Fırat ise bu yıl ülkemize gelen ünlü Yunanlı yönetmen Theo Angelopoulos’un filmlerinin müziklerini yapan Eleni Karaindrou’yu müzik köşesinde işliyor. Günler geçiyor, yıllar geçiyor bize yaptığımız derginin geçmiş sayfalarına bakarken duyduğumuz gurur kalıyor. Bu anlamda bu derginin çalışanları olarak mutluyuz. Size ve kendimize yakışan bir işin içindeyiz. İyi okumalar diliyorum.

Serdar Akbıyık
1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.