Banu Bozdemir

17 Şubat 1981 doğumlu Amerikalı aktör. Sinema oyuncularına gereğinden fazla önem verildiğini söyleyen oyuncu, öğretmenleri ve astronotları oyunculara göre daha karizmatik bulduğunu söylüyor! Ama oyunculuk kariyerinde her role bürünerek, mesleğinin hakkını verenlerden… Kimilerine göre bağımsız sinemanın yeni Eric Stoltz’u olmaya aday, kimilerine göre Ten Things i Hate About You filmindeki rol arkadaşı Heath Ledger’a (kaderi benzemesin!) benziyor. Kepçe kulakları ve uzun boynu karakterlerine eziklik katıyor, rolü her ne kadar karizmatik olsa da! Hala gelecek vaat eden aktör kategorisinde anılsa da neredeyse çocukluğuna dayanıyor Ten Things i Hate About You’da rol alması… Güzel bir gençlik filmi olarak kazındı kafalara, hem de müzikleriyle… Akıl hastanesinde geçen Manic, bol küfürleri nedeniyle gerçekliğini yitiren bir filmdi, Lewitt’de kaybolur gider o küfürlerin arasında… Hem gay hem de jigolo olur Mysterious Skin’de… Ama performansı on numaradır!
Brick de, kız arkadaşının peşinde koşan saf bir liseli, The Lookout da hafızasının oyununa gelen bir adam, Killshot da ise kiralık bir katildir… Filmlerinin ortamında genel bir şiddet havası vardır… Ama herkesin gözünde ‘bu çocukta iş var, adamım’ konumundadır… Son olarak G.I Joe da karşımıza çıktı… Bu ay da 500 Days of Summer da karşımızda olacak… Şirin bir aşık olarak bizi aşkının doğruluğuna inandırmaya çalışacak! Bence inandıracak!

Banu Bozdemir
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.