Oscar Ödül Töreni beklentilere uygun bir şekilde Slumdog Millionaire’in parlak başarısıyla bitti. 8 heykelciği evine götüren filmin oyuncu kadrosunun neredeyse tam takım törene gelmesi belki de en renkli yönüydü bu yılki ödüllerin. Özellikle 100 dolara filmde oynayan çocuk oyuncuların Hindistan’daki yaşamlarıyla büyük tezat oluşturan törenin rengarenk ve yüksek sosyetik havası içinde yer alışları biraz da kalbimizi burktu. Sayfalarımız içinde Oscar’ların bütün perde arkası gelişmelerini bulacaksınız.
Türkiye’yi sallayan Recep İvedik efsanesinin yaratıcısı Şahan Gökbakar kendi gerçeklerini anlatmak için Cinedergi’yi seçti. Gökbakar, Davos’tan girdi, sinema eleştirmenlerinden çıktı. İki Çizgi’nin başrol oyuncusu Gülçin Şantırcıoğlu ise, Banu Bozdemir ile güzel bir sohbet yaptı. Türk kadın oyuncularının yalnızlığı bu sohbetin odak noktasıydı. Karanlıklar Ülkesi:Lycanlar’ın Yükselişi filminden feyz alan Kurtadam dosyası Kerem Akça’nın araştırmacı tarzıyla dergimizin içinde yer alıyor. Bir diğer dosyamız ise sosyal ve siyasal nedenlerle işkencelerde veya gözaltında kaybolanların hikayesinin anlatıldığı filmleri odağına alan Kayıplarını Arayan Sinema.
Dergimizin Türk Sineması’na verdiği önem her daim kendini gösterir. Bu sayımızda da Türk Sineması’ndaki yeni kadın oyuncuların bir dökümünü yaptık. Fırat Sayıcı ise, taklitlerini görmeye başladığımız Mesela Dedik köşesinde Salak ve Avanak ile Paris Hilton ve Pamela Anderson’u kapıştırdı. Ali Ulvi Uyanık ise sansüre savaş açtığı köşesi 18+’da Lover-Sevgili filmini irdeliyor. Yine dopdolu, sinemanın bütün renklerini içinde barındıran, yağmurlu günlerde bize dost olacak bir sayı hazırladık. Bu arada Cinedergi olarak basın sponsorluklarına hız kesmeden devam ediyoruz. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Yeşilçam Ödülleri gibi bir çok organizasyonu gerçekleştiren Tursak Vakfı ile ortak hareket edip bütün etkinliklerinin basın
sponsoru olduk. Bunun yanında
Fırat Sayıcı’nın da kurucularından olduğu
Yıldız Kısa Film Festivali’nin de destekçisi olmak bizi mutlu ediyor.

Serdar Akbıyık
1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.