Şubat ayına geldik. Sinema dünyasının gündemi yoğunluğunu asla kaybetmiyor. Ocak’ta Türk filmleri fırtınası yaşamıştık, bu ay ise Oscar Adayı filmleri sinemalarda seyredeceğiz. Neler yok ki? Benjamin Button, Frost / Nixon Beşir’le Vals, Şüphe ve tabii herkesin gözdesi Slumdog Millionaire bu vizyona girecek Oscar adayı filmler. Oscar heyecanını düşünerek ödül alması çok muhtemel kadın oyunculardan Kate Winslet bu ay ki Cinedergi Portre’nin misafirlerinden. Yabancı Film dalındaysa Üç Maymun’un alamadığı adaylığı alan İsrail filmi Beşir’le Vals Zamanın Ruhu’nda gözlem altına alınıyor. En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında aday olan Şüphe ise Banu Bozdemir’in Afrika kökenli Amerikalılar’ın dramını beyazperdeye taşıyan filmleri konu ettiği dosyasının ilham kaynağı oldu. Türk sineması da İki Çizgi, Öldür Beni ve Ümit Ünal’ın merakla beklenen filmi Gölgesizler ile kendini gösterecek vizyonda. Bu arada Ümit Ünal ile yapılmış harika bir röportajı da dergimizin sayfaları arasında bulacaksınız. Türk Sineması’nın setlerini sıkı takibe alan Sindrella ise bu ay yine dopdolu. Diğer röportajımız ise setlerde çıkardığı kavgalarla boyalı basını hayli meşgül eden Şafak Sezer. Hiddetli komedyen yine ağzına geleni söyledi röportajda. Komedi deyince Kerem Akça’nın özel dosyasını anmalıyız burada. Kara filmlerin bir alt dalı olan Kara Komedi de Akça’nın kendine has üslubuyla dikkat çeken konularımızdan. Dergimizin vaz geçilmez köşelerinden 18+ ve Benim Oyuncularım ile Ali Ulvi Uyanık kalitemizi artırmaya devam ediyor. Sinema basınının ayrıksı kalemi Fırat Sayıcı ise Mesela Dedik köşesinde James Bondlar’ı poker masasına oturtuyor. Cinedergi’de bunların dışında Adam Sandler, Rolleriyle Yaşayanlar’da Brad Pitt ve Sinemada Guiness Rekorunu Kıranlar dosyası dergimizin özel konuları. Kısacası yine dopdolu ve bilgisayar başına oturduğunuzda size dost olacak bir sayı hazırladık. Ne diyelim, sinema çok yaşasın.

Serdar Akbıyık
1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.