Banu Bozdemir

 SETLERDEN

Orada

Parçalanmış bir ailenin 24 saatini anlatan, Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu’nun imzasını taşıyan ve çekimleri Büyükada’da yapılan filmin çekimleri tamamlandı. Dolunay Soysert ve Sinan Tuzcu’nun oynadığı filmin 2009’da vizyona girmesi planlanıyor. Önce festival festival dolaşacak olan filmde ayrıca Füsun Erbulak ve Erol Günaydın da rol alıyor.

Deli Deli Olma

Tarık Akan ve Şerif Sezer’in ‘Yol’ filminden sonra ilk defa buluştuğu film olarak önem arz eden film ayrıca iki usta oyuncunun çocuklarını da sete taşıyor. Sezer’ın kızı, Akan’ın oğlu da filmin kadrosunda yer alıyor. Kars’ta ‘Aklını Başına Al’ anlamında kullanılan Deli Deli Olma filmi Akan ve Sezer’in iki yaşlı ihtiyar olarak karşımıza çıkacakları ve sürekli didişecekleri bir film olacak… Konusu itibariyle 2009’un ses getirecek yapımları arasında görülüyor…

40
Amerika’da yaşayan genç yönetmen Emre Şahin’in üstlendiği ‘40’ isimli sinema filminin çekimleri Türkiye’de yapıldı. Filmin başrollerini Ntare Mwine, Yaprak Dökümü dizisinin oyuncusu Deniz Çakır ve genç oyuncu Ali Atay paylaşıyor. İstanbul’da yaşayan üç kişinin hayatını değiştiren bir çanta dolusu paradan yola çıkan film, İstanbul’un arka sokaklarında bir belgeselci edasıyla dolaşıyor adeta. Filmin vizyonu 2009 Ekim gibi görülüyor şimdilik…

Yengeç Oyunu
Ali Özgentürk; ‘gençlerin ve kadınların filmi” diye nitelendirdiği yeni filmi Yengeç Oyunu’nu Eskişehir’de çekti. Başrollerde Ayça İnci, Ayşe Kökçü ve Özcan Varaylı gibi isimler var. Film yaşadığı trajedinin ardından küçük kızıyla birlikte doğup büyüdüğü kente ve baba ocağına dönen genç bir kadının hikayesini anlatıyor. Filmin vizyonu bu sene içinde…

Mazi Yarası

Ersin Pertan yeni filmi Mazi Yarası’nı çekiyor. Muğla tarafında çekilen filmde Nilüfer Açıkalın ve Erkan Taşdöğen başrolleri paylaşıyor. Konusuna gelince; aldatma, terk edilme, pişmanlık ve bağışlama temalarıyla örülü bir aşk filmi diyebiliriz kısaca…

 

VİZYONA RAMAK KALA


İki Çizgi

Selim Evci ilk uzun metrajlı filminde kadın ve erkek ilişkilerinden ilham alıyor. 9 -6 çalışan bir kadınla fotoğrafçılık yapan adamın ilişkileri beraber çıktıkları bir tatil esnasında iyice çığırından çıkar. Zaten farklı kişilikleri olan bu iki insanın, olaylara da farklı tepkileri vardır. Vizyon öncesi festivalleri dolaşan filme 27 Şubat’ta vizyon görünüyor…

Kısa kısa

Sinemasız iller
Yıllar önce yine böyle bir haber yapmıştım 14 ilde sinema yok diye. Şimdi sayı 11’e inmiş ama hala sinemasız iller var. İstanbul’da her alışverişinin içine en lüksünden bir tane kondurulan sinema salonlarından oralarda bir tane bile yok. Yani magazin programlarında ya da başka türlü haberdar oldukları filmleri izleyemiyorlar bile… Ağrı, Mardin, Muş, Şırnak ve Siirt bu illerden bazıları… Dileğimiz bu sinemaları açan grupların sineması olmayan illere de el atması…

Kriz var seyirci var…
Belki de Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik’e hak vermek gerek. Ekonomik kriz dönemlerinde seyirci sayısı artar demiş Çelik… Şimdi arka arkaya vizyona giren ‘komedi’ öğeleriyle bezenmiş filmleri ve onlara akın eden seyircileri görünce kriz=sinema demekten kendini alamıyor insan… Kriz varsa eğlenmek lazım, içmek lazım… Krize birebir…

 

Banu Bozdemir
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.