Cinedergi sürekli sinema adına kendini yenileyerek yoluna devam ediyor. İçeriğimize dikkat edip size Türk Sineması’nın gündemini sıcağı sıcağına yaşatan röportajları ve özel dosyaları hazırlıyoruz. Dünya sineması ise Kritik, Vizyon, Pek Yakında ve Özel Dosya’larımızla mercek altına alınıyor. Dergimizin en büyük özelliği emek veren insanların toplumumuzun genelini örnekleyen bir yapıya sahip olmaları. İlk sayıdan beri herşeyden önce kategorize edilmemeye büyük özen gösterdik. En popüler konular ve isimler sayfalarımızda yer buldu. Bunun yanı sıra siyasi ağırlığı olan isimler bağımsız sinemanın temsilcileri de dergimizin içinde büyük çoğunlukla yer aldı. Bu söylediklerimizin en büyük kanıtı bize röportaj veren isimler. Mesela Mustafa filminin yönetmeni Can Dündar, Gitmek filminin yönetmeni Hüseyin Karabey, art arda oynadığı filmler ile isminden çok söz ettiren Özgü Namal, Fahriye Evcen ve Başak Köklükaya, Almanya’dan kuvvetli bir ses Fatih Akın ve onun desteklediği Chicko’nun yönetmeni Özgür Yıldırım, katıldığı bütün festivallerde ödülleri toplayan vizyona girdiğinde ise ününe ün katacağına inandığımız Sonbahar’ın yönetmeni Özcan Alper, Derviş Zaim, Sırrı Süreyya Önder, Nesli Çölgeçen, Yavuz Bingöl, Gani Müjde… Gördüğünüz gibi saymakla bitmiyor. 7. sayıya ulaştığımız Cinedergi macerası aslında kısa bir yol ama upuzun bir isim listesi.
Elinizde tuttuğunuz dergi ise Cinedergi için bambaşka bir tecrübe. Yayın hayatımızda ilk kez bir basın sponsorluğu aldık. Bu ilke biz de bir ilk ekledik ve Bursa İpekyolu Film Festivali için bu özel eki hazırladık. Bağlı olduğumuz Star Gazetesi yayın grubu sayesinde bu özel eki sizlere ulaştırabildik.
7. sayıya geldiğimizde bizi en sevindiren nokta ise ayda 40 bine varan kemikleşmiş okuyucu sayımız. Evet tam 40 bin kişi Cinedergi’yi her ay tıklıyor. Bunu sağlayan ortaklarım, bu derginin yazı işleri müdürleri Banu Bozdemir ve Fırat Sayıcı ile uykusuz geçen gecelerimizin karşılığını “google analytics”teki tıklanma raporlarını takip ederek aldık. Buradan o 40 bin sinemasevere kucak dolusu sevgilerimizi gönderiyoruz. Dergimizin kalitesini artıran ve her daim bize projeleriyle, yazılarıyla destek veren Ali Ulvi Uyanık, Kerem Akça’ya çizerimiz Remzi Bener’e haberlerimizi hazırlayan Mekki Arvas’a, DVD sayfamızı hazırlayan Hasan Sayın’a çok teşekkür ederiz.
Cinedergi’nin bir özelliği de teknik olarak sürekli yenileniyor olması. İnternette yayınlanan dergimizin sayfalarını artık tıklayarak fragmanları izleyebileceksiniz. Veya içindekiler sayfasından istediğiniz konuyu tıklayıp kısa yoldan o sayfaya geçebileceksiniz.
Biz heyecanlı insanlarız. Bu dergiyi çıkarmak için bazen birbirimizn boğazını sıkıyoruz. Ama her kavgamızdan sizler için daha iyisi, daha doğrusu ve daha ilginci çıkıyor. Bizdeki heyecan, sizdeki sinema sevgisi baki kaldıkça Cinedergi her ay sizinle olacak.

Serdar Akbıyık
1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.